Studijų „Projectica“ ir „Denisa Strmiskova“ rekonstruota sodyba Čekijoje „Kubicek Studio“
Pabėgimui iš kasdienybės
Rasa Pangonytė

Čekijoje, populiarioje atostogų ir slidinėjimo vietovėje, netoli Harachovo esantis namelis skirtas poilsiui – šeimai, draugams ir nuomai.

Jizeros ir Krkonošių kalnų sandūroje esančią sodybą rekonstravę „Projectica“ ir „Denisa Strmiskova“ išlaikė regionui būdingą architektūrą ir buvusių šeimininkų dvasią. Visi mediniai elementai pagaminti pagal užsakymą, stogas dengtas skiedrų čerpėmis iš Jesenicės skiedrų, o nauji dvigubo stiklo langai kopijuoja tradicinę formą.

Vidaus patalpų išdėstymas taip pat atkartoja originalų planą. Pirmame aukšte yra erdvi svetainė su koklių krosnimi ir poilsio zona. Iš svetainės matyti nedidelė virtuvė su paprastais iš medžio pagamintais valgomojo baldais. Atidarius dvivėres duris, virtuvės erdvė nusitęsia į sodą.

Name įrengta dar viena – į rytus išeinanti – virtuvė, kurioje galima pusryčiauti ir grožėtis kalnų vaizdais. Galvojant apie svečius, name įrengti ir du atskiri vonios kambariai. Antrame aukšte įrengti du miegamieji, kuriuose gali apsistoti aštuoni žmonės.

Baldų dizainas balansuoja ant praeities ir dabarties ribos. Paprastų formų baldai suprojektuoti iš aukštos kokybės medžiagų – metalo arba medžio masyvo. Dalį baldų pagamino vietiniai staliai, kai kurie baldai ir šviestuvai buvo atnaujinti, kai kur pritaikyti skandinaviško dizaino elementai. Interjero kūrėjai sako sąmoningai derinę kelių rūšių ir atspalvių medieną, metalą ir šviesius tonus, o pasikartojančioms detalėms parinkę šiltą oranžinę spalvą.

Foto galerija:galerija_001:

Foto galerija.: new_000333072_0

Naujieji namo šeimininkai pasakoja ieškoję vietos, kurioje būtų galima atsipalaiduoti, gyventi lėčiau, mėgautis brangiu laiku su šeima, draugais ir kalnų grožiu. „Vos pamatę šį namą, jį įsimylėjome. Panašaus stiliaus namelį prisimename iš vaikystės. Daug apie jo istoriją papasakojo buvusi savininkė – ji vis dar mus lanko. Be to, jos prisiminimai sukūrė mūsų būsimą namelio charakterį. Norėjome sujungti šaknis, tradicijas, vietos savitumą su naujumu, šviežumu ir mūsų šeimos gyvenimo būdu“, – pasakoja namelio „Dvi seserys“ šeimininkai.

Naujiesiems namo savininkams buvo svarbu sukurti vietą, kurioje būtų galima kokybiškai pailsėti visais metų laikais – žiemą slidinėti, pavasarį pasivaikščioti, vasaros ar rudens vakarais pabūti prie laužo ar tiesiog mėgautis gamtos vaizdais.

Pavadinimas „Dvi seserys“ kilo iš asmeninės savininkės istorijos. Tai priminimas apie jos pačios seserį, dvi dukteris – seseris ir tikėjimas moteriškos energijos ryšio galia.

Straipsnio komentarai

Siųsti