Kaip apsaugoti namus nuo vasaros karščių ir sutaupyti energijos?
Partnerio turinys

Išlaikyti vėsą namuose pačiame vasaros įkarštyje gali būti tikras iššūkis.

Čia gali padėti išmanesnių namų sistema JUNG HOME. Vienas iš šios sistemos produktų yra specialus valdiklis, kuris gali automatiškai kontroliuoti ne tik žaliuzes, bet ir užuolaidas, roletus nuo saulės bei markizes. Tai inovatyvus sprendimas, padedantis palaikyti komfortišką temperatūrą patalpose būtent tada, kai to reikia labiausiai ir leidžiantis sumažinti energijos sąnaudas, susijusias su namų vėsinimu.

Namų vėsinimas su JUNG HOME: veikimo principas ir privalumai

Kai reikia apsaugoti namus nuo perkaitimo, tradiciniai metodai, pavyzdžiui, oro kondicionavimas, gali būti gana brangūs ir reikalauti daug energijos. JUNG HOME sprendimas su automatiniu žaliuzių ar roletų nuo saulės valdymu yra pasyvus apsaugos nuo patalpų perkaitimo metodas. Užtraukus langų užsklandas, sukuriamas efektyvus barjeras nuo saulės kaitros. Energija naudojama tik tada, kai įjungiama langų uždangos pavara. Tai suteikia keletą privalumų, lyginant su įprastu oro kondicionavimu:

– Energijos vartojimo efektyvumas: įjungti oro kondicionierių reikės žymiai rečiau, tik tada, kai išties reikia.

– Taupomos išlaidos: sumažinus oro kondicionavimo poreikį, energijos bus sunaudojama mažiau.

– Komfortas: sistema padeda pasyviai palaikyti komfortišką patalpų temperatūrą.

– Tvarumas: tai yra aplinkai draugiškas sprendimas, nes sumažėjusios energijos sąnaudos reiškia ir mažesnį namų anglies dvideginio pėdsaką.

JUNG HOME valdiklio funkcijos

Šis valdiklis geba gerokai daugiau nei tik atidaryti ir uždaryti žaliuzes, roletus nuo saulės, užuolaidas ar markizes. Kaip ir visi kiti JUNG HOME įrenginiai, šis langų užsklandų valdiklis taip pat gali būti valdomas ne tik mygtuku, bet ir per JUNG HOME programėlę telefone. Tai leidžia gerokai išplėsti valdiklio galimybes:

– Integracija į scenarijus: langų užsklandų valdymas gali tapti ir sudėtingesnio scenarijaus dalimi, pavyzdžiui, roletai nuo saulės bus pakeliami tada, kai grįžtate namo, arba nuleidžiami kai vakare įjungsite šviesas.

– Iki 16 laiko funkcijų: galima suplanuoti langų užsklandų atidarymą ir uždarymą tam tikru paros metu. Taip maksimaliai padidinsite energijos vartojimo efektyvumą, įleisdami natūralią šviesą rytais ir užblokuodami šilumą karščiausiu dienos metu.

– Valdymas balso komandomis: ši funkcija veikia tada, kai sistemoje yra integruotas JUNG HOME tinklų sietuvas. Taip per išmanųjį asistentą (Amazon Alexa, Google ir pan.) galėsi atverti ir užverti užsklandas tiesiog balso komandomis.

Ateityje, su programinės įrangos atnaujinimais, atsiras ir astro laikmatis. Kitaip tariant, tai laiko programos, kuris leis automatiškai aktyvuoti užsklandas priklausomai nuo saulės patekėjimo ir laidos laiko.

Valdiklis susiejamas su kitais JUNG HOME sistemos įrenginiais ir valdomas per saugų ir šifruotą Bluetooth® MESH ryšį, tad prieigą prie sistemos valdymo turi tik namų šeimininkai.

JUNG HOME valdiklio montavimas ir priežiūra

Pats valdiklis yra montuojamas įprastoje montažinėje dėžutėje, šalia tų langų, kurių užsklandas norėsite valdyti. Jis yra saugiai paslėptas po siena ir jam specialios priežiūros nereikia. Atlikus JUNG HOME sistemos montavimo darbus beliks tik parsisiųsti JUNG HOME programėlę į išmanųjį telefoną ir sekant nurodytus veiksmus, susieti valdiklį su kitais įrenginiais į vieną ekosistemą. Vienintelė periodinė priežiūra – įdiegti programinės įrangos atnaujinimus, kai gamintojas juos išleidžia.

Kalbant apie priežiūrą, verta atkreipti dėmesį į pačios žaliuzių, markizių, roletų nuo saulės ar užuolaidų pavaros priežiūrą. Ji turėtų būti reguliariai valoma, kad dulkės nesutrukdytų jai tinkamai veikti.

Elegantiškai paprastas sprendimas komfortiškai namų temperatūrai palaikyti

Pasyvus namų vėsinimas, tiksliau – apsauga nuo perkaitimo, su JUNG HOME valdikliu yra veiksmingas, energiją taupantis sprendimas, padedantis palaikyti vėsią ir komfortišką temperatūrą namuose. Šis JUNG valdiklis gali būti naudojamas tiek roletams nuo saulės, užuolaidoms, markizėms, tiek žaliuzėms valdyti. Naudodami išmaniąsias valdiklio funkcijas galėsite net pamiršti, kad turite tokią išmanesnių namų funkciją – viskuo už jus pasirūpins automatinės laiko programos ir įvairūs, jūsų sukurti scenarijai.

JUNG HOME leidžia turėti išmanesnius namus iš ateities jau šiandien, be specialios elektros instaliacijos ir neardant jau egzistuojančios sienų apdailos. Sistema montuojama tiesiog jau egzistuojančioje elektros instaliacijoje. Tad pasirinkdami šią sistemą namų vėsinimui, ne tik didinate savo namų vertę be milžiniškų investicijų, bet ir kuriate patogesnį gyvenimą sau ir savo šeimai.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Technologijos technologijos