„Solido grindys“
Grindų įvairovė: kaip išsirinkti tinkamiausias?
Namas Ir Aš

Naujo būsto įrengimas ar seno atnaujinimas visiems suteikia daug džiaugsmo ir iššūkių. Vienas jų – grindys. Pasiūla didžiulė, tad natūralu, jog akį patraukia ne vienas katalogų puslapiuose nugulęs dizainas. Nors grindų dizaino pasirinkimas – ne iš lengvųjų, į jį reikėtų pažvelgti atsakingai. Grindys yra svarbi būsto stiliaus dalis, kuri gali padėti tašką bendram interjero tonui arba atvirkščiai – padiktuoti elementus, kurie bet kokio stiliaus interjere derėtų kaip bendra visuma.

Vinilinė danga – populiarus ir ilgaamžis sprendimas. Tokia danga gali būti naudojama įvairios paskirties erdvėse, nes jų pasirinkimo galimybės – itin plačios. Šiuo metu populiariausia medį, klasikinį eglutės (herringbone), „Chevron“ eglutės raštą ar plyteles imituojanti vinilinė grindų danga.

Medžio imitacija – šiluma ir jaukumas

Bene daugiausia gerbėjų turi medžio imitacijos grindys. Tokia danga tinka įvairioms erdvėms ir interjerams. Medžio akcentai vidaus patalpoms suteikia jaukumo ir šilumos, o solidesniuose interjeruose tampa prabangos ir kokybės ženklu.

Medienos imitacijos dizaino populiarumo viršūnėje dažniausiai karaliauja natūralaus arba balinto ąžuolo raštai. Kodėl? Įprastai ąžuolo imitacijos danga nėra įnoringa ir dera su įvairiais interjero stiliais.Vis tik ekspertai pataria aklai pirštu nebesti į dizainą dėl mados tendencijų – reikėtų atsižvelgti į savo poreikius, patalpų išdėstymą, sienų apdailą. Šviesesni ir pilkesni atspalviai didina erdvę, tamsesni ir intensyvūs – mažina.

Nors vinilinė danga nėra tikras medis, vizualiai nenusileidžia jam. Gamintojai stebina subtiliai atkartotais netaisyklingais medžio raštais, kurie atrodo tarsi tiesiai iš gamtos. „Solido“ gausu kontrastingų medį imituojančių produktų, kurie atliepia įvairius klientų poreikius.

Eglutė – atgimusi klasika

Klasikiniai elementai interjere naudojami nuo senų laikų, o eglutės rašto grindys nėra naujovė, kuri mus pasiekė tik šiomis dienomis. Eglutės rašto grindys puošia daugybę istorinių pastatų, rūmų ir meno galerijų, o šiandien šis dizainas išgyvena atgimimą ir tam yra net kelios priežastys.

Toks grindų dizainas suteikia klasikos pojūtį, gali tapti įspūdingu akcentu moderniems namams ir prabangos prieskoniu kuklesniems interjerams. Eglutės dizainas neįspaudžia į standartinius rėmus – galima pasitelkti savo vaizduotę ir įgyvendinti įvairias idėjas.

Šio dizaino grindų grožis geriausiai atsiskleidžia didesnėse erdvėse, tačiau tai nėra taisyklė. Mažesnėms erdvėms eglutės raštas taip pat suteiks subtilumo, jaukumo ir žaismingumo.

UAB „Solido group“ gali pasiūlyti net 18 skirtingų klasikinės eglutės (herringbone) dizaino variantų, kurie puikiai tiks tiek buitiniam, tiek komerciniam naudojimui, ir 12 „Chevron“ eglutės dizaino variantų, kurie dvelkia elegancija.

Plytelių imitacija – minimalistams

Lietuvoje plytelių imitacijos danga dažniau klojama virtuvės arba prieškambario erdvėse ir rečiau pasirenkama svetainės ar miegamojo grindims. Vis tik tokios galimybės iš karto tikrai nereikėtų atmesti. Tokia danga – geriausias pasirinkimas norintiems nukreipti dėmesį ne į grindis, o į kitas interjero detales.

Plytelių imitacija klotos grindys atrodo itin šiuolaikiškai, o toks sprendimas dažniausiai sudomina klientus, kuriems labiau patinka minimalistinis, urbanistinis stilius. Tokios grindys, kitaip nei medžio imitacijos, nepridės šilumos. Įprastai tai būna jau iš anksto apgalvotas taktinis ėjimas, kuriuo siekiama grindis ir sienas palikti neutralias, o šilumos ir jaukumo suteikti visai kitais būdais: baldais, paveikslais, gėlėmis ar kitomis interjero detalėmis.

„Solido group“ turi net 32 skirtingus plytelių imitacijos pasirinkimo variantus ir primena, kad šiuo metu vyrauja neperkrautas spalvomis ar detalėmis dizainas. Margos plytelių imitacijos užleido pozicijas santūrioms, vienspalvėms. Klientų dėmesį dažniausiai patraukia pilki atspalviai arba itin šviesūs, kreminiai grindų dangos tonai.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras