Veidrodis „Saulėgrąža“. Gamintojas „Artico Interiors“ Gamintojai
Gamtos įkvėpti interjero aksesuarai
Laura Čiginskaitė

Nors visame pasaulyje daugėja žmonių, gyvenančių miestuose, retai kas nori visiškai nutolti nuo gamtos. Gyvybės į namus įneša ne tik augalai ar pasirinktos baldų bei apdailos medžiagos, bet ir dizaino objektai, įkvėpti gyvūnų ir augalų formų, raštų ar atvaizdų. Interjero dizainerė Beata Senkevič pastebi, kad tai gali pagyvinti bet kurį interjerą, tačiau svarbu nepersistengti.

B. Senkevič patikina, kad gyvūniją ar augaliją atkartojantys elementai gali būti pritaikomi įvairių kambarių interjere – nuo svetainės iki vonios kambario. „Jie gali būti įtraukti pasitelkiant tokius elementus kaip paveikslai, tapetai, audiniai ar netgi skulptūros, šviestuvai, pinti iš ratano. Vonios kambariuose dabar ypač populiarus mikrocementas. Jis derinamas su natūraliu medžiu, augalų dekoru, tačiau svarbu išlaikyti balansą. Įterpdami juos, atkreipkite dėmesį, kad pagrindinis akcentas harmoningai įsilietų į jau esamą aplinką“, – akcentuoja dizainerė.

Pufas „Lue“.  Gamintojas „Bloomingville Mini“

Norint pagyvinti interjerą žaismingais dizaino objektais su gamtos ar gyvūnijos pasaulio raštais, interjero dizainerė rekomenduoja vengti per didelio jų pertekliaus. „Rinkitės kelis ryškius ir dėmesingai parinktus objektus, kurie taps erdvės akcentu. Taip pat būtina palaikyti tinkamą spalvų, raštų ir tekstūrų suderinamumą, siekiant išvengti vizualinio chaoso. Ypač atsargiai reikia elgtis su „stipriais“ gyvūnų raštais, tokiais kaip leopardo, kurie tikrai gali perkrauti interjerą ir paversti jį neskoningu“, – atkreipia dėmesį B. Senkevič.

Dizainerė pataria, kad interjere pasitelkus ypač ryškius raštus bendrai idėjai įgyvendinti reiktų rinktis akcentais tampančius dekoro elementus.

Šviestuvas „George Cat“. Gamintojas „Rose in April“

Norint neprarasti santykio su gamta vertėtų atrasti būdų, kaip į interjerą įtraukti natūralių medžiagų, nes viso to neatstos dizaino objektai, atkartojantys gamtos formas ar raštus. „Gamtos elementai interjeruose atlieka svarbų vaidmenį, ypač šiuolaikinėje miesto aplinkoje. Jie suteikia jaukumo ir harmonijos jausmą. Gamtos elementai gali būti naudojami kaip dekoratyviniai akcentai, pavyzdžiui, natūralūs medžio, akmens paviršiai arba augalai. Jie suteikia natūralumo pojūtį ir gali palaikyti emocinę sąsają su gamta, kurios dažnai trūksta miesto gyvenime“, – pritaria B. Senkevič.

Be to, natūralūs dekoro ir baldų elementai atspindi tvarumo idėjas, o tokie daiktai, kaip pastebi interjero dizainerė, draugiški aplinkai – šio aspekto taip pat nereikėtų pamiršti kuriant namų erdvę.

Šuns formos staliukas.  Gamintojas „Charmy Decor“
Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras