Sviestinė „BOX-IT“ Dizainas „Markus Jehs & Jürgen Laub“. Gamintojas „RIG TIG“. Salonas „Scandiamo“ Gamintojai
Duonai ir sviestui: pirkinių idėjos
Laura Čiginskaitė

Duona užima ypatingą reikšmę dažno virtuvėje – nuo šviesios iki tamsios, pačių kepamos (ypač pandemijos metu) iki įsigytos parduotuvėse. Vis dėlto šie kepiniai yra gana kaprizingi, todėl, siekiant kuo ilgiau išsaugoti šviežumą, juos rekomenduojama laikyti duoninėje, kuri dažnai turi ne tik praktinę funkciją, bet ir gali tapti dailiu virtuvės interjero elementu. Kartu su neatskiriama drauge – sviestine.

Duoninė. Dizainas „Morph“ Gamintojas „Joseph&Joseph“

Duoninės išpopuliarėjo po pramonės perversmo, kai vis labiau plito masinė duonos gamyba, imti naudoti įvairūs konservantai, leidžiantys jai išlikti ilgiau šviežiai. Duoninė saugo kepinius nuo šviesos, idealu, jeigu ji užtikrina oro cirkuliavimą, taip saugant nuo greito pelėsio susidarymo. Nepaisant atliekamos tos pačios funkcijos, galima rasti įvairaus dizaino duoninių, pagamintų iš skirtingų medžiagų, kartais – netgi su integruota pjaustymo lentele.

Sviestinė „Nejuokink sviesto“ Gamintojas „Rami keramika“

Kol žmonija nieko nežinojo apie šaldytuvus, sviesto indas turėjo praktinę reikšmę: į vandenį panardintame moliniame puode sviestas ilgiau išlikdavo šviežias. Dabar į sviestines žiūrime kaip į stalo serviravimo elementą, tačiau jos neprarado ir pirminės paskirties – saugoti sviesto šviežumą ir glotnumą.

Foto galerija:galerija_001:

Foto galerija.: new_000287359_0

Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras