Studijos FORM projektas. Leonas Garbačauskas
Vaizdas į miestą
Rasa Pangonytė

Nedidelio sostinės Užupyje esančio buto erdvę vizualiai išplečia geras architektės, interjero dizainerės Lauros Krivienės (studija FORM) sukurtas planas ir pro didelius langus atsiveriantys miesto ir gamtos vaizdai.

Interjero projektą įgyvendinusios dizainerės užduotis buvo sukurti nuomai skirtus namus – mažoje kvadratūroje suderinti visus būtiniausius prietaisus ir patogumus bei neužgožti pro langus atsiveriančios erdvės. Kaip sako pati interjero dizainerė, sudėtingiausia projekto dalis buvo sugalvoti, kaip mažoje erdvėje sutalpinti išmaniosios sistemos valdymo blokus.

Vienoje koridoriaus pusėje ji suprojektavo virtuvės baldą, kuris bendroje erdvėje vizualiai formuoja kubą, sujungiantį virtuvę su vonios siena ir paslėptas duris į vonios kambarį. „Dėl to koridoriaus siena atsparesnė dėvėjimuisi, o virtuvė mažoje kambario kvadratūroje vizualiai atrodo nedidelė, nes šaldytuvas ir aukštos virtuvės dalies fasadas, dažytas balta spalva tokiu pačiu spalvos kodu kaip ir sienos, susiniveliuoja“, – aiškina interjero dizainerė.

Tarp suapvalintos koridoriaus spintos ir TV spintelės suplanuotos durys į miegamąjį. L. Krivienė sako, kad dėl apvalių kampų įėjimas atrodo tarsi įtraukiantis, be to, apvalios formos padėjo išlaikyti maksimaliai ilgus baldus be aštrių kampų. Nors koridoriaus spintą ir TV baldą skiria durys, juos jungia ta pati medžiaga – ąžuolo fanera.

Foto galerija.: new_000301696_0

Miegamojo lova atsukta į langą – kad ilsėdamiesi šeimininkai galėtų mėgautis gražiais vaizdais, tačiau dizainerė sako, kad suplanuoti miegamąjį nebuvo paprasta: „Iššūkiu tapo lovos ir spintos sujungimas. Tokiu atveju lovą turėjome integruoti į spintos dalį, kad už galvūgalio galėtume suformuoti vietos patogiam pasidėjimui. Nors atrodo nedidelis, lovos-spintos baldas turi nemažai vietos daiktams laikyti.“

Spintos fasadui parinktas vertikalus ritmas, kad už lovos ji labiau primintų baldinį skydą / galvūgalį nei spintą su daug durelių. Toks frezavimo raštas suniveliavo spintos duris. Šie, kaip ir kiti buto baldai, suprojektuoti ir pagaminti pagal individualų užsakymą.

Nuomoti skirtame bute vyrauja neutralių žemės spalvų medžiagos, suteikiančios interjerui solidumo ir prabangos. Baldų fasadams ir sienų skydams panaudota natūrali ąžuolo fanera, grindys – eglutės rašto ąžuolo parketlentės („Frevini“). Virtuvės stalviršis, sienelė, valgomojo stalo stalviršis ir TV baldo stalviršis pagaminti iš natūralaus kvarcinio akmens, vonios praustuvas ir stalviršis – iš lieto dirbtinio akmens. Lubas siekiančios virtuvės šoninės spintelės fasadas pagamintas iš rievėto stiklo. Jis šiek tiek pridengia lentynose laikomus indus, o spintos viduje integruotas LED pašvietimas baldui suteikia lengvumo. Anot dizainerės, šis baldas yra virtuvės akcentas ir moderni valgomojo indauja tuo pat metu.

Nedidelis vonios kambarys įrengtas kontrasto principu – pasikartojantis tamsios miegamojo sienelės motyvas oponuoja baltoms plytelėms ir dideliam veidrodžiui, todėl maža patalpa atrodo didesnė.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras