Gamintojai
Stilinga ir funkcionali sofa kasdieniam miegui – ką žinoti?
Partnerio turinys

Sofa – minkštasis namų erdvės baldas, skirtas patogiam sėdėjimui. Atsižvelgiant į mūsų gyvenimo poreikius, sofai dažnai suteikiama papildoma funkcija – galimybė ją perkonfigūruoti į lovą.

Miegamoji vieta vienu atveju gali būti numatyta svečiams, kitu atveju netgi kasdieniam naudojimui, kai sofa pakeičia miegamojo lovą su čiužiniu. Čia bene svarbiausias klausimas, į kurį turime atsakyti sau renkantis sofą su miegojimo funkcija: kaip dažnai naudosime šią miegojimo funkciją?

Renkantis sofą su papildoma miegojimo vieta svečiams, pasirinkimas yra lengvesnis ir mažiau ribojantis. Rinkitės patinkantį baldo dizainą, o miegojimo funkcija bus kaip vyšnia ant pyrago – kažkas, ko norite, bet galbūt ne taip labai reikia.

Antru atveju, kai sofa turi pakeisti lovą kasdieniam miegui, jos funkcionalumui turime skirti didesnį dėmesį nei baldo išvaizdai, todėl renkantis verta žinoti kelis svarbius kriterijus.

Gamintojo patarimai, kaip pasirinkti miegamąją sofą kasdieniniam naudojimui:

Miegojimo mechanizmo tipas yra svarbiausias kriterijus renkantis sofą-lovą reguliariam, dažnam naudojimui. Sofos-lovos mechanizmas yra tai, kas paverčia ją iš sofos į lovą ir atgal. Renkantis miegamąją sofą, įsitikinkite, kad miegojimo mechanizmas yra lengvai transformuojamas, tvirtas ir išskleistas kartu su sėdimąja dalimi sudaro kuo vientisesnį miegamąjį plotą. Siūlome atkreipti dėmesį į šiuos mechanizmo tipus:

Miegojimo mechanizmas „Click-Clack“ sukelia nostalgiją. Šiuo paprastu miegojimo mechanizmu itin lengva naudotis. Prireiks vos dviejų judesių ir baldas bus paruoštas miegojimui.

Populiariausias automatinis miegojimo mechanizmas „Disclosure“ arba „Eurobook“ – miegojimo dalis atsiverčia kaip knygos lapas. Sėdimą dalį reikia pakelti į viršų ir traukti į save, tada nuleidžiama galinė dalis, taip paruošiant vietą miegojimui. Šis būdas leidžia lengvai paversti baldą miegamąja vieta, o tokio tipo baldai pasižymi itin plačiu miegojimo plotu. Pavyzdžiui, www.lauksva.lt baldų dizainas Marta turi net 160 cm pločio miegojimo plotą.

Sofa-lova yra praktiškas ir universalus pirkinys, tačiau tai nereiškia, kad neturėtumėte teikti pirmenybės stiliui ir estetikai. Tokie baldai turi vientisus, lygius paviršius, kurie saulei nusileidus transformuojasi į patogų miegojimo plotą be gumbų ir įlenkimų. Estetinių detalių ieškokite papildomuose baldo elementuose, nesusijusiuose su miegojimo funkcija. Pavyzdžiui, www.lauksva.lt dizainas Siesta pasižymi elegantiška išvaizda dėl lengvai lenktų, plonų porankių ir aukštų trapecijos formos atlošo pagalvių, tačiau sėdimoji dalis dekoruota vos viena siūle, o užverčiamas atlošas yra vientisas – tai suteikia tolygų miegojimo plotą.

Renkantis sofą-lovą, taip pat svarbu atkreipti dėmesį į medžiagas, naudojamas minkštojo baldo gamyboje. Dėmesį reikėtų skirti ne tik sėdimosios dalies medžiagiškumui, bet ir užverčiamo atlošo paviršiui. Kai užverčiamas atlošas yra pagamintas iš tokių pat medžiagų kaip sėdimoji dalis, galite būti tikri, kad turėsite tolygų, vienodo kietumo/minkštumo miegojimo plotą.

Mėgstantiems minkštesnius spyruoklinius čiužinius rekomenduojame sofą-lovą, kurioje be zig-zag spyruoklių yra naudojami Bonelli tipo spyruoklių blokai. Tai garantuoja komfortą sėdint ir patogumą miegant. www.lauksva.lt dizainas Samanta puikiai atitinka šį poreikį.

Vidutinio kietumo čiužiniui alternatyvą siūlo sofos-lovos su į maišelius įvilktomis Pocket tipo spyruoklėmis. Šios spyruoklės yra nepriklausomos viena nuo kitos, todėl nesukelia pašalinių garsų ir suteikia puikią atramą, tuo pačiu užtikrindamos gerą oro cirkuliaciją. Pavyzdžiui, www.lauksva.lt baldų dizainas Marta naudoja tokias spyruokles.

Tiems, kurie mėgsta kietesnius čiužinius, rekomenduojame sofą-lovą su papildomomis fanerinėmis lentelėmis, kurios suteikia baldui tvirtumo ir ilgaamžiškumo. www.lauksva.lt dizainas Jona puikiai atitinka šį poreikį.

Mėgstantiems šiltesnį ir truputį kietesnį pojūtį rekomenduojame sofą-lovą su aukštos kokybės Tiger Touch® porolonu. Ši medžiaga yra ilgalaikė, higieniška ir suteikia puikų komfortą tiek sėdint, tiek miegant. www.lauksva.lt dizainas Siesta yra pagamintas naudojant būtent šį poroloną.

Jūsų miegamoji sofa gali lengvai tapti jūsų erdvės centru – tereikia atsižvelgti į stilių ir spalvas.

www.lauksva.lt

https://www.facebook.com/lauksva/

https://www.instagram.com/lauksva/

https://www.pinterest.com/lauksva/

Straipsnio komentarai

Siųsti

Tadas 10.21 20:04
Kosmines kainos..

Interjeras interjeras