Studijos „Egue y Seta“ projektas Barselonoje. VICUGO FOTO
Prabangaus namo interjeras Barselonoje: dizaineriai taupė rinkdamiesi kokybę ir ilgaamžiškumą
Rasa Pangonytė

Barselonoje esančio namo interjerą kūrusios architektūros studijos „Egue y Seta“ komanda džiaugiasi, kad namo šeimininkai neprašė sukurti namo tvirtovės ir nepasidavė pagundai sukurti trumpaamžėmis prabangiomis detalėmis perkrauto interjero, todėl daugiausia dėmesio skyrė kokybei ir ilgaamžiškumui.

Šiame 243 kv. m ploto name gyvena šešių asmenų šeima. Jiems suprojektuoti penki miegamieji, atskiri vonios kambariai ir didžiulė dviejų aukštų lygio svetainė su virtuve, valgomuoju bei darbo kambariu.

Keturi vaikų kambariai įrengti perdėtai nepabrėžiant jų gyventojų amžiaus, galvojant apie interjero išliekamąją vertę bei aktualumą vaikams augant.

Galvodami apie estetiką ir praktiškumą, interjero dizaineriai nusprendė pasirinkti bendras apdailos medžiagas, duris, furnitūrą, techninį apšvietimą, korpusinius baldus ir net minkštųjų baldų apmušalus.

Visa tai derinama su šeimininkams asmeniškai svarbiais dekoro akcentais ir interjero detalėmis.

Foto galerija:galerija_001:

Foto galerija.: new_000335560_0

„Tekstūrų, formų ir spalvų pasirinkimas, užuot stengęsis aprėpti begalinį rinkos ir dabartinių technologijų siūlomą repertuarą, yra ribotas ir koncentruotas, kad sustiprintų namo stilistinį vientisumą ir jame gyvenančių žmonių charakterį. Vieno atspalvio riešutmedžio mediena puošia prieškambario ir virtuvės spintelių fasadus, taip pat suteikia šilumos valgomojo stalui, stalams ir darbo vietoms, lovų galvūgaliams ir vonios kambario baldams“, – sako „Egue y Seta“ komanda.

Medžio tašelių apdaila išskiria koridorių, išryškina dvigubo aukščio svetainės sieną ir sukuria groteles, iš dalies uždengiančias laiptinę su stikliniais laiptų turėklais. Pilkos mikrocemento grindys beveik identiškai atkartoja vonios kambarių apdailai pasirinkto marmuro ar virtuvės salos spalvą.

Miegamuosiuose kaip papildoma medžiaga atsiranda ratanas, praleidžiantis natūralią šviesą į drabužinę ir vonios dušo kabiną. Jo raštas kontrastuoja su žaliu galvūgalio aksomu. Šilta balta sienų spalva susilieja su permatomomis lininėmis užuolaidomis.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras