Kolekcija „RAUVISIO crystal“ „Rehau“
Nauja tendencija: matiniai baldai su nepaprastu gelmės efektu
Namas Ir Aš

Norėdami pasiekti interjero gelmės efektą, projektuotojai dažnai renkasi sodrias spalvas – nuo tamsios gilios mėlynos iki elegantiškos juodos ar šokoladinės rudos. Tačiau tai nėra vienintelis būdas tokiam rezultatui pasiekti. Spalva įgaus solidumo, jeigu pasirinksite tinkamą apdailą ir tekstūrą! Būtent taip veikia matiniai atspalviai: jie suteikia interjerui prabangos, vilioja aksominiu paviršiumi liečiant ir meistriškai dera su bet kokiu interjeru – nuo modernaus iki klasikinio.

Šachas ir matas, arba kodėl verta rinktis matinę apdailą?

Matinė apdaila veiksmingai išstūmė ypač blizgių paviršių madą. Tai ne tik įspūdingo efekto, bet ir praktiškumo rezultatas! Neblizgūs paviršiai sugeria šviesą, sukuria jaukią aplinką, yra atsparūs kasdieniam naudojimui, ant jų mažiau pastebimos dulkės arba pirštų atspaudai. Štai kodėl tai geresnis pasirinkimas intensyviai gyvenamuose interjeruose – virtuvėje, vonios kambaryje ar svetainėje.

Matiniai fasadai turi nemažą estetinį potencialą – daug didesnį nei ypač blizgūs. Spalvinių derinių su matiniu atspalviu skaičius yra beveik neribotas! Tai geras pasirinkimas klasikiniam ir moderniam stiliui, kuriame vyrauja švelnios spalvos. Tai stilingas skandinaviškojo, industrinio ir vintažinio interjeras sprendimas. Šio tipo baldai puikiai atrodo net ir prabangiausiuose interjeruose.

Su kuo derinti matinį atspalvį, kad interjeras atrodytų puikiai? Universalumas – didžiausias šio tipo sprendinių privalumas, leidžiantis žaisti apdaila. Vientisi ir švelnūs paviršiai įdomiai atrodys derinami su natūralia mediena, akmeniu arba jų imitacija. Toks derinys paryškina natūralią apdailos išvaizdą ir vizualiai sustiprina šilumos pojūtį. Matinius paviršius galima derinti su blizgiais, ir, nors šios apdailos viena kitai prieštarauja, atsidūrusios kartu jos užtikrina įdomų, rafinuotą vaizdą.

Matinis įkvėpimas su metalo blizgesiu

Ne visi matiniai paviršiai suteikia jaukumo, gelmės ir elegancijos įspūdį. REHAU paslaptis – stiklo laminatas „RAUVISIO crystal“ iš naujausios kolekcijos „RAUVISIO crystal deep“. Tai – polimerinis stiklas, kurį su prototipu mažai kas sieja. Jis daug atsparesnis įtrūkiams ir didelėms apkrovoms, siūlomas įvairių variantų ir spalvų, taip pat jį lengva prižiūrėti.

„RAUVISIO crystal Deep“ – priekinių fasadų tobulybė

„RAUVISIO crystal deep“ – tai vandenyno dugne slypintis grožis. Jo neišmatuojamą gelmę atspindi magnetinė apdaila ir intriguojančios struktūros, kurios interjere atlieka pagrindinio dekoro funkcijas. Tai paviršius, kuris dėl saulės spindulių kritimo kampo atskleidžia išskirtinį šviesos ir šešėlių žaismą, sukurdamas prabangos įspūdį.

„RAUVISIO crystal deep“ išmaniojo stiklo ir metalinio blizgesio derinys turi daug atspalvių variantų – nuo švelnių ir subtilių iki sodrių ir raiškių antracito tonų, tamsios rudos ar prislopintų „Pure“ varianto žemės spalvų. Be to, REHAU polimerinis stiklas sukuria netaisyklingas „RAUVISIO crystal strong“ granito ir medienos struktūras. Visa tai galima laisvai derinti tarpusavyje vienoje kolekcijoje, jungti su kitomis REHAU serijomis arba komponuoti su natūraliomis medžiagomis – akmeniu ar medžiu.

Stiklo grožis ir laminato atsparumas

Techniniu požiūriu ir praktiškai REHAU polimerinis stiklas – medžiaga, kuri atlaikys ilgus laiko išbandymus. Ji puikus pasirinkimas virtuvės ar vonios kambario baldų fasadams, nes nebijo drėgmės, temperatūros pokyčių, smūgių ir kasdienio dėvėjimosi.

Laminatas yra net 10 kartų atsparesnis įtrūkiams už tikrąjį stiklą, o jo paviršius, net veikiamas išorės veiksnių, atrodo taip pat, kaip ir pirkimo dieną. Tai ypač svarbu kalbant apie baltą spalvą, kuri laikui bėgant ima gelsti ar tamsiems tonams, kuriuos išblukina saulė. „RAUVISIO crystal“ išlieka nekintamo grožio, todėl naudotojai tai gali laikyti investicija į solidžią ir įspūdingą buto apdailą.

Papildomas REHAU polimerinio stiklo privalumas – su juo lengva dirbti. Ne veltui ši medžiaga vadinama „stalių stiklu“. Ją galima apdoroti naudojant tradicinius staliaus įrankius nesibaiminant sugadinti, subraižyti ar palikti kitų matomų mechaninių pažeidimų. Dėl to baldininkai ir dizaineriai gali išlaisvinti savo vaizduotę ir įgyvendinti net sudėtingiausius ir painiausius projektus.

Gelmės efektas

Ką daryti, kad gautume pagrindinį gelmės efektą? Pakanka panaudoti vieną iš „RAUVISIO crystal deep“ spalvinių variantų. Įspūdingi UNI atspalviai – tai meistriška tonų, kurie kartu su šviesa sukuria išskirtinę visumą, kompozicija. Jų grožį paryškina natūralios medienos akcentai, kurie sušildo interjerą, šviesių paviršių elementai kontrastuoja su tamsiais priekiniais paviršiais, o netaisyklingos granito struktūros, derinamos su kolekcijos „RAUVISIO crystal deep“ plokštumomis, įgyja dar daugiau išraiškingumo. Tokie deriniai idealiai tinka kuriant prabangų virtuvės, vonios kambario ar svetainės interjerą.

Minimalizmas ir paprastumas interjere

Matinė apdailos gelmė puikiausiai tiks ten, kur vyrauja paprastumas ir minimalizmas. Tokiose erdvėse siūlomos monochrominės lygios „RAUVISIO crystal pure“ – neutralių ir raminančių žemės spalvų ir baltos serijos plokštės. Šie spalvingi REHAU matinės versijos akcentai sukurs jaukumo jausmą ir sušildys šaltą, minimalistinį dizainą. Derinkite juos su kitais korpusiniais baldais, organinėmis poilsio baldų formomis ir prislopintomis interjero detalių spalvomis ir kurkite darnų interjerą.

Dekorų potencialas

Monochromatizmas yra madingas, bet retkarčiais vertėtų papildyti jį netikėtais deriniais. Tai patalpoms suteiks dinamiškumo, gyvumo ir išraiškingumo. Kad tai pavyktų, REHAU paviršius papildykite „RAUVISIO crystal strong“ elementais – unikaliomis medienos arba akmens tekstūromis. Jos paryškins konkrečias patalpos zonas ir sustiprins natūralumo įspūdį. Galite jas naudoti mažesnėse vietose, jei norite „sulaužyti“ vientisą dekorą arba padengti visą sieną – tokia apdaila nustebins kiekvieną!

Matinė apdaila – interjero hitas. Ji geba pagyvinti šaltoką sterilų dekorą, taip pat sukuria gelmės, kuri visiškai pakeičia erdvę, įspūdį. Tai madinga tendencija. Ir, nors tokio tipo apdaila interjeruose pasirodo retai, šįkart ji tikrai liks ilgam.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras