Šviestuvas „Vertigo Nova“. Dizainerė Constance Guisset. Gamintojas „Petite Friture“ Bendrovė
Jaukus minimalizmas
Laura Čiginskaitė

Savo šlovės akimirkos laukęs japandžio stilius pastaruoju metu įsitaisė praktiškai visose interjero ir dizaino tendencijų viršūnėse. Tiesa, šį stilių į namus įsileisti galima ir nesiimant radikalių būsto permainų – pati filosofija teigia, kad reikėtų stengtis išsaugoti kuo daugiau to, kas išlikę, netobula ir turi istoriją. Būtent dėl to kartais šį iš Japonijos kilusį interjero stilių sukurti gali padėti vos keli daiktai.

Fotelis „Toe“. Diz. Kristianas Sofusas Hansenas ir Tommy Hyldahlas  Gamintojas „101 Copenhagen“

Jokių pridėtinių įmantrybių

Japandžio stiliaus baldus išduoda minimalistinis dizainas, paprastos, dažnai lenktos formos ir jokių perteklinių detalių. Ypač dažnai pasitelkiamos rankų darbo, amatininkų sukurtos pintos ar kitomis technikomis pagamintos rankų darbo detalės. Baldams naudojamos natūralios, savo tekstūrą turinčios ir lytėti malonios medžiagos – medis, akmuo ar kitos.

Šviestuvas „Screen 70`s“. Gamintojas „Market Set“

Įkvėpimo šaltinis – gamta

Pagrindinis įkvėpimo šaltinis kuriant japandžio stiliaus dizainą – gamta. Ne tik medžiagos, formos, bet ir spalvos. Šio stiliaus interjeruose dominuoja natūralūs tonai – kreminė, smėlio, dramblio kaulo, rusva. Akcentinėmis spalvomis tampa sodrūs žalios ar raudonos atspalviai, taip pat primenantys tuos, kurie randami gamtoje. Juodą spalvą interjeruose dažniau keičia pilka ar prislopinti jos atspalviai.

Foto galerija.: new_000311550_0

Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras