V. Viršičiūtės kurtas interjeras
Jaukiam gyvenimui
Rasa Pangonytė

„Labai jaukus butas“, – metus pragyvenęs naujuose namuose interjero dizainerei Veronikai Viršičiūtei („Space&Liberty“) pasidžiaugė užsakovas. Projekto autorė sako, kad toks komplimentas – didžiausias jos darbo įvertinimas.

Kai dizainerė V. Viršičiūtė pirmą kartą atvyko apžiūrėti Vilniaus senamiestyje objekto, pamatė nedidelį dviejų kambarių butą 1860 m. pastatytame name. Ji prisimena, kad pagrindinis užsakovo pageidavimas buvo trečias kambarys – darbui skirta vieta. Norint jį įrengti, teko visiškai demontuoti sienas ir perprojektuoti erdvę.

V. Viršičiūtė teigia norėjusi nedideliame plote sukurti šviesius, daiktais neperkrautus, bet ir ne niūrius namus. Šią užduotį itin palengvino pasirinktas interjero stilius – skandinaviško ir mid century modern stilių mišinys. Interjere – daug medžio elementų, kurie papildo žemiškų spalvų koloritą.

Foto galerija.: new_000311638_0

Pagrindiniais šio interjero akcentais V. Viršičiūtė vadina sendaikčius. Baldus su istorija vertinantis šeimininkas surado ir savo naujiems namams pritaikė komodas ir šalia sofos („Hovden“) esančias lentynas.

Taupydama nedidelį buto plotą, dizainerė buvo priversta imtis nestandartinių sprendimų. Pavyzdžiui, koridoriuje esančioje spintoje įmontuota skalbimo mašina paliko daugiau erdvės nedideliame vonios kambaryje. Dėl tos pačios priežasties vietoje įprasto valgomojo stalo virtuvėje įrengtas aukštas pusbaris. Anot interjero dizainerės, pastačius paprastą stalą, būtų nepatogu naudotis virtuve ir svetainės zona.

Kai kuriuos interjero elementus padiktavo buto vieta. Per miegamojo langą atsiveria vaizdas į senamiestį. Tam, kad šiuo vaizdu būtų galima mėgautis ir sėdint prie virtuvės pusbario, tarp kambarių nuspręsta įrengti stiklinę pertvarą. „Vizualiai ji labai padidina miegamojo ir svetainės zonas, be to, per ją į svetainę patenka daugiau dienos šviesos. Jeigu miegamajame norisi privatumo, pertvarą galima pridengti bėgeliais važinėjančiomis užuolaidomis. Užuolaidos uždengia ne tik stiklo pertvarą, bet ir drabužinę“, – pasakoja interjero dizainerė.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras