Aistės Mickevičienės projektas Lina ADi
Esminės detalės: namų nuotaiką dizainerė išreiškė per skirtingas medžiagas ir faktūras
Rasa Pangonytė

Projektuodama penkių asmenų šeimos namus, interjero dizainerė Aistė Mickevičienė (NOI) atsisakė tamsių spalvų ir savo mėgstamo bohemiško stiliaus užuominų, o ypatingą interjero nuotaiką išreiškė per skirtingas medžiagas ir faktūras.

Į visus namų kambarius galima patekti iš atviro koridoriaus, kurį erdvėje išskiria plytelių grindys ir medžio lukštu dengtos lubos. Koridoriaus kairėje – į kambarius vedančios durys, dešinėje – gyvenamoji zona. Pagrindiniu šios erdvės akcentu tapo valgomojo stalas ir puošnus šviestuvas virš jo. „Norėjau vieno gražaus pagrindinio šviestuvo, kad būtų akcentuojama valgomojo erdvė, kuri primintų, kad čia vyksta bendri šeiminiai ritualai ir šventės. Šią vietą man visada norima pabrėžti. Ne sofą, o valgomąjį“, – sako A. Mickevičienė.

Plytelės padiktavo visus interjero atspalvius, atsispiriant nuo akcentinės juodos. „Rudos virtuvės spintelės pagamintos iš laminuotų medienos drožlių plokščių. Ant šaldytuvo antresolių link eina paprastas dažytų tašelių dekoras. Nemėgstu rankenėlių vaizdo, todėl visi spintelių fasadai be jų. Spintelių apačiai ir vidinei salos daliai naudojome matinę MDF plokštę. Plytelių zona akcentuoja ilgąjį koridorių, nesinorėjo jų kartoti, todėl likusi grindų dalis išklota eglutės rašto parketu“, – medžiagų pasirinkimą komentuoja dizainerė.

Be suaugusiųjų, šiame name gyvena trys vaikai. Būtent mažieji namų gyventojai interjero dizainerę paragino pakoreguoti savo mėgstamą bohemišką, prieblandoje skendinčių namų stilistiką ir pasirinkti švaresnius modernius ir minimalistiškesnius sprendimus, paįvairintus „prieskoniais interjero elementuose“. Akcentine namų spalva dizainerė pasirinko gilią klasikinę mėlyną, su kuria „keliavo“ per rusvų pustonių paletę. Pagrindinė svetainės siena dekoruota rudu tinku (pardavėjas „Duliuksa“).

„Interjere man labai patinka eiti per faktūras. Kadangi retai kada naudoju daug spalvų, interjero nuotaiką išreiškiu kitaip“, – motyvuodama savo sprendimą naudoti daug įvairios faktūros medžiagų ir audinių („Nevotex“) sako A. Mickevičienė. Anot jos, tiek pernai, tiek šiemet Milane vykusioje dizaino parodoje „iSaloni“ buvo galima pastebėti, kad ant bangos išlieka jaukūs buklė, dirbtiniai kailiai, avinėlio kailį primenantys audiniai, deriniai su oda.

Tokių derinių pavyzdys – pagrindinis miegamasis su sendinto odos efekto mėlyna lova. „Man labai patiko šis duetas – sendinimas ir 3D pitono raštas. Sendinimo, trynimo efektą turi ir visi namų kilimai“, – atkreipia dėmesį interjero dizainerė. Lovos apmušalų raštą atkartoja ir stalelio koja – metalinė gervė.

Dirbtinį avinėlio kailį atkartoja ir lovos užtiesalas, pagalvėlės, svetainėje esančio supamojo krėslo apmušalai. Minkštu „Teddy“ tipo audiniu aptrauktos ir retro stiliaus užuominų turinčios „Zuiver“ valgomojo kėdės.

Foto galerija.: new_000293819_0

Dizainerė sako, kad medis interjere jai visuomet siejasi su jaukumu, todėl ir šiuose namuose jo daug. Miegamajame natūralaus medžio lukšto apdaila dengia galvūgalio sieną ir juodais frezuotais grioveliais puoštą spintą.

Pasakodama apie įdomesnius ir sudėtingesnius šio interjero elementus, dizainerė išskiria darbo kambaryje esančią spintą su integruota darbo vieta. Vertikaliai einantį fasado apdailos raštą idealiai sulygiuoti su arkos forma frezuotojams pavyko tik iš trečio karto. Stambias horizontalias bangas atkartoja ir dinamiško rašto stalo kojos. Kad per visą sieną einanti juoda spinta nebūtų tokia tamsi, virš stalviršio atsirado rusvai tonuotas veidrodis. „Jis sugaudo atspindžius, nes priešais yra langas. Po antresole, virš stalo, įleistas LED juostos profilis apšviečia darbo vietą. Ši spintos idėja, kaip ir kiti iššūkiai, mano kurtuose interjeruose verta stebuklingos ambicingumo varnelės sau“, – rezultatu džiaugiasi A. Mickevičienė. Rusva spalva tonuoti visi namuose esantys veidrodžiai. Kaip sako dizainerė, jie interjere atrodo šilčiau ir jaukiau.

Veidrodines lubas vonios kambaryje dizainerė vadina savo arkliuku – aplinką atspindinčios lubos įrengtos ne viename jos projektuotame interjere: „Veidrodines lubas panaudojau kosmoso efektui sukurti. Veidrodis lubose gaudo sienų ir grindų atspindžius, be to, patalpa atrodo labai didelė ir erdvi.“ Vis dėlto ši idėja sukėlė tam tikrų sunkumų meistrui. Jam teko gerokai pavargti, kol gražiai įstiklino difuzorius ir į lubas įmontavo lietaus efekto dušo galvą bei išsprendė lubose perimetru einančio LED apšvietimo klausimą.

Virš praustuvų esančią sieną dizainerė nusprendė dengti dekoratyviniu tinku. Kad tinkas atstotų plyteles, buvo nuspręsta tinką padengti matiniu laku. „Kadangi vonios zona matyti tik įėjus, norėjome kuo patrauklesnio vaizdo akiai, tad nusprendėme ją pakelti ant pakylos, o apačioje sumontuoti LED apšvietimą su judesio davikliu. Tai labai patogu naktį einant į tualetą“, – patogius ir estetiškus sprendimus komentuoja interjero autorė. Dizainerė sako, kad savo projektuose vonios kambariams skiria ypatingą dėmesį, nes tai vieta, kurioje vyksta švaros ritualai.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras