„IDEA studija“ kurtas interjeras Kaune Arvydas Čiukšys
42 kv. m ir net 11 langų: buto Kaune gyventojų akis džiugins miesto panorama
Namas Ir Aš

Mažo ploto butų savininkai vis dažniau kreipiasi į dizainerius. Tai pastebėjo ir prie „IDEA studijos“ vairo stovinčios dizainerės Aistė Steponavičienė ir Eimantė Greičienė, dirbančios daugiausia Kaune, Vilniuje, Alytuje bei pajūryje. Jaunos moterys savo studiją įkūrė prieš daugiau nei 6 metus.

Vienas naujausių jų darbų – 42 kv. m ploto butas Kaune. Būsto išskirtinumas – net 11 langų su kvapą gniaužiančia Kauno miesto panorama. „IDEA studijos“ klientė, šio buto savininkė, džiaugėsi, kad pavyko įsigyti patrauklų, kokybišką, ilgaamžį ir funkcionalų 42 kv. m būstą, kurį ji nuomos.

„IDEA studijos“ įkūrėjoms pirmąkart įėjus į objektą iškart kilo mintis kuo įmanoma labiau išnaudoti langus ir taip pabrėžti šio būsto privalumus. „Kurdamos interjero koncepciją nusprendėme, kad kai kurias langų ertmes išnaudosime baldams. Pavyzdžiui, miegamajame numatėme atviras lentynas daiktams susidėti ir netgi darbo zoną su vaizdu į įkvepiančią Kauno panoramą. Svetainėje esančios sofos kryptis taip pat numatyta į langų pusę ir miesto vaizdus“, – interjero kūrimo pradžią prisimena A. Steponavičienė.

Foto galerija.: new_000339986_1

Pirmųjų savo nuomininkų laukiantis būstas pasižymi jaukumą sukuriančiais šviesiais, pasteliniais, žemiškais tonais. E. Greičienė atskleidžia, kad į erdvę norėta įnešti subtilių, neperkrautų akcentų, tad kai kurias sienas nuspręsta dekoruoti molio tinku. „Numatėme ne vieną foninį apšvietimą, kuris erdvei priduoda jaukumo ir subtilumo. Dominuoja paslėptos LED juostos, įleidžiami šviestuvai bei keletas akcentinių šviestuvų erdvei pagyvinti“, – kalbėdamos apie apšvietimą pasakoja dizainerės.

Būsto interjerui panaudotos kokybiškos medžiagos, tokios kaip natūralaus medžio grindys bei durys, – tai erdvei suteikia išskirtinumo ir ilgaamžiškumo jausmą. Per visą perimetrą numatytos lengvo audinio užuolaidos, maksimaliai pabrėžiančios būsto langus ir erdvei įnešančios minkštumo.

Šis interjeras yra dar vienas įrodymas, kad mažos kvadratūros objektas gali tapti funkcionaliu, patogiu ir kokybišku būstu gyventi! Tereikia pasikliauti profesionalais, kurie viską apgalvos bei pasirūpins iki smulkiausių detalių.

Interjeras interjeras