„Shigeru Ban Architects“ vizualizacijos
Aplinkai draugiškesnis dangoraižis
Namas Ir Aš

Belgijoje, Antverpeno mieste, Nieuw Zuid kvartale, kyla garsaus japonų architekto Shigeru Bano biuras ir „Bureau Bouwtechniek“ projektas „BAN“ – medžiu dengtas dangoraižis ir žemesnis jo kaimynas.

Architekto garbei „BAN“ vardu pavadintas projektas susideda iš dviejų dalių: 25 ir 6 aukštų gyvenamųjų namų. Pagrindinis statinys – 80 m aukščio pastatas – integruotas į rajone numatytą devynių daugiaaukščių kompleksą. Architektas Shigeru Banas sako, kad vienas didžiausių iššūkių šiame projekte buvo suderinti skirtingus mastelius, kad 80 m aukščio bokštas galėtų sugyventi su žemesniais aplinkiniais statiniais. Tam padėjo aiškiai struktūrizuotas fasadas, sudarantis „bendrą žodyną“ su aplinkiniais pastatais. Medinė fasado apdaila sukuria tinklelio įspūdį ir atrodo kaip meninė kompozicija.

Namai, pastatyti iš mišrios medienos, betono ir plieno, yra ekologiškai tvaresni nei vien tik betoninės konstrukcijos. Projekte dominuojantis medis kartu su betonu kuria įdomų dialogą ir sustiprina tvirtumo įspūdį.

Pastate bus įrengti 1–3 miegamųjų kambarių butai ir dviaukščiai penthauzai. Visuose butuose gausu šviesos, užliejančios interjerą ramybe. Pro didelius apartamentų langus ir iš balkonų atsiveria vaizdai į Šeldės upę ir Nieuw Zuid parką.

Abu statinius sujungs trys požeminės perėjos, kuriose bus numatytos komercinės patalpos.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Architektūra architektura