Studijos „Archicraft“ projektas Petr Polák
Toliau nuo miesto triukšmo: medžių apsupto namo fasadas primena kankorėžį
Namas Ir Aš

2020 m. pavasarį į čekų studiją „Archicraft“ atvykusi pora paprašė įgyvendinti jų viziją – suprojektuoti kuklų namelį, kuriame būtų galima pasislėpti nuo kasdienio miesto šurmulio. Jaukią vietą, kurioje vietoj tramvajų šlamėtų medžiai ir būtų galima bendrauti su gamta.

Nameliui pasirinkta vieta atoki nuo miesto ir patogių kelių. Vietos statybų taisyklės apibrėžė maksimalų užstatymo plotą ir pastato aukštį, taip apribodami architektams iškeltą užduotį. Atsižvelgdami į aplinką, jie pasirinko archetipinę namelio formą. Kaip sako architektai, jo vertikalumas pabrėžia kontrastą tarp žemės stabilumo ir dangaus laisvės.

Aplink 67 kv. m namą auga gražūs aukšti spygliuočiai, kurių raštas atsispindi ir fasade. Apdailai panaudotos tamsaus aliuminio čerpės, dėl ko namas primena kankorėžį. Aliumininis fasado paviršius užtikrina lengvą priežiūrą ir ilgaamžiškumą bei išpildo klientų iškeltą praktiškumo sąlygą.

Slankiojančios stiklinės pertvaros užtikrina sujungia interjerą su aplinka, be to, išplečia erdvės pojūtį namuko viduje. Pro didelius langus atsiveria ne tik gražus vaizdas, bet patenka daug šviesos, kas buvo labai svarbu piešti mėgstančiam šeimininkui.

Projekto užsakovai norėjo erdvės, kuri spinduliuotų namų jaukumą ir šilumą, todėl interjero apdailai naudota daug natūralaus ąžuolo. Miegamajame ir laiptinėje liko matomos konstrukcinės sluoksniuotos medienos plokštės. Ši natūrali medžiaga interjerui suteikia šilumos jausmą, be to, nedidelis jų storis (su gera šilumos izoliacija) taupo interjero erdvę.

Foto galerija:galerija_001:

Foto galerija.: new_000315272_0

Į gyvenamąją zoną integruota virtuvė tampa natūrali jos dalimi. Virš jos įrengta į lubas besiremianti knygų spintą. Valgomojo stalas natūraliai įsiterpė tarp virtuvės spintelių.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Architektūra architektura