Paul Vu / HANA
Projektas Los Andžele: šiuolaikinės architektūros ir gamtos dermė
Namas Ir Aš

Studija „Aaron Neubert Architects“ pristato „t House“ – biofilinius jaunos šeimos namus Los Andžele. Nuo kalvų viršaus atsiveria puikus vaizdas į San Fernando slėnį, Grifito parką ir ikoniškąjį Holivudo ženklą.

Biofilinė rezidencija puikiai įsilieja į gamtinę aplinką, sumaniai išlaikydama griežtus kraštovaizdžio reikalavimus ir siūlo novatorišką Pietų Kalifornijos šlaitų užstatymo modelį.

Pietinėje pusėje namas grakščiai nusileidžia stačia kalva. Čia suformuotas įvažiavimas į kiemą, strategiškai atskirtas nuo gretimo šlaito, su žemėjančiais terasiniais sodais, kurie atveda lankytojus į stiklinį fojė.

Per tris aukštus driekiasi vertikalus langas, kuriantis ryšį tarp žemės ir dangaus. Jį papildo per visą namo plotį besidriekiančios stiklinės durys, pro kurias atsiveria horizontali kalnų panorama. Ši naujoviška „t“ formos erdvinė konfigūracija ne tik formuoja namo suplanavimą, bet ir užtikrina nenutrūkstamą įkvepiančių vaizdų srautą visame name, besitęsiantį iki baseino zonos.

Laiptinės supamoje vidurinėje namo dalyje suprojektuotos pusiau autonomiškos erdvės, kuriose įrengtas įėjimas, svetainė, virtuvė, valgomasis, poilsio kambarys ir darbo kambarys. Apatiniame aukšte įrengti svečių apartamentai ir pusiau uždara pramogų zona, iš kurios atsiveria baseinas, terasa ir veja, taip sukuriant idealią poilsio ir bendravimo erdvę. Viršutiniame aukšte įrengti miegamieji, skalbykla ir garažas, suteikiantys praktišką funkcionalumą kasdieniam gyvenimui.

Išorėje namas apkaltas tvariai išgaunamomis medžio anglimi dažytomis kedro dailylentėmis ir rankomis presuotomis plytomis, taip sukuriant natūralią medžiagų paletę, kuri harmoningai sujungia architektūrą su aplinka. Laikui bėgant, medžiagos dar labiau susilies su natūralia aplinka.

Interjero apdailai parinktos eglinės sijos, plačių lentų ąžuolo ir natūralaus kalkakmenio grindys, tinkuotos sienos, pjaustyto ąžuolo spintos, bronzos spalvos langai ir vidaus turėklai. „t House“ dera su aplinkiniu kraštovaizdžiu, o kiekvienas jo statybos ir eksploatavimo aspektas grindžiamas tvarumo principais.

Fotogalerija:galerija_001:

Foto galerija.: new_000299398_0

Namuose auga kruopščiai atrinkti sausrai atsparūs augalai, veiksmingai mažinantys vandens suvartojimą ir skatinantys vietos biologinę įvairovę. Tvarios medžiagos ir interjero elementai ne tik pagerina namo estetiką, bet ir sumažina jo ekologinį pėdsaką. Integruota lietaus vandens surinkimo sistemą veiksmingai taupo vandens išteklius. Surenkamas ir kaupiamas lietaus vanduo skirtas laistymui ir kitoms reikmėms.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Architektūra architektura