Holas Courtesy Sean Shanahan ir Elle Pouchet
Parduodamas stiliaus ikonos Jackie Kennedy namas
Namas Ir Aš

Po tragiško Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) prezidento Johno F. Kennedy nužudymo, jo žmona Jackie Kennedy įsigijo XVIII a. statytą rezidenciją Džordžtaune, kuri tapo jos asmeniniais namais. Po metų ji vėl persikraustė, nes namas sulaukė pernelyg didelio visuomenės, ypač paparacų, dėmesio. Dabar šis namas parduodamas.

Kaip rašoma dvarą parduodančios bendrovės puslapyje „TopTenRealEstateDeals.com“, dar prieš tapdama pirmąja šalies ponia, J. Kennedy garsėjo unikaliu stiliumi. Ji išpopuliarino tiesių linijų suknelę, „Chanel“ mažą pagalvėlę primenančią skrybėlaitę „pillbox“, ėmėsi didelio atgarsio sulaukusios Baltųjų rūmų renovacijos ir stengėsi išsaugoti istorinius paminklus visoje JAV.

Jos stilius evoliucionavo kartu su ja, nes santuoka su laivybos magnatu Aristoteliu Onasiu atnešė naują įvaizdį: vyriškų drabužių įkvėptus kostiumus, margas sukneles ir didelius akinius nuo saulės. Iš kartos į kartą tapusi stiliaus ikona, ji taip pat dirbo knygų redaktore ir iki pat savo mirties 1994 m. toliau stengėsi išsaugoti istoriškai ir kultūriškai svarbius namus ir pastatus.

Darbo kabinetas

Po tragiško prezidento Johno F. Kennedy nužudymo 1963-iais Jackie įsigijo XVIII a. statytą rezidenciją, vadinamą Bakerio namais. Tiesa, po metų ji vėl persikraustė, nes namas sulaukė pernelyg didelio dėmesio. Į Nacionalinį istorinių vietų registrą įtrauktame federalinio stiliaus (europietiškojo neoklasicizmo atmaina) dvare taip pat gyveno Džordžtauno meras Tomas Bealas, karo sekretorius Niutonas D. Beikeris ir buvusi „Mis Amerika“ Jolanda Foks. Dabar jis sujungtas su kitais dviem namais ir sudaro didžiulį dvarą, kuris parduodamas už 26,5 mln. dolerių.

Valgomasis

Puošniame komplekse yra 13 miegamųjų, 13 vonios kambarių ir 5 WC kambariai. Name išlikę originalūs židiniai, didžiulis įspūdingas holas, ir medžiu dekoruota biblioteka. Renovacija sukūrė parodomuosius namus su aukščiausios kokybės dizainu, įranga ir apdaila. Pirmame aukšte įsikūręs elegantiškas valgomasis su auksinėmis lubomis, sporto salė, darbo kabinetas ir erdvi moderni virtuvė. Antrajame aukšte įrengti privatūs apartametai, su parketo grindimis, SPA ir privačiu balkonu su vaizdu į sodą.

Pastatus jungia praėjimai ir požeminė automobilių stovėjimo aikštelė. Viename iš namų yra įspūdingas itališkas pramogų kambarys ir trys miegamieji, o kitame – penki miegamieji su originalimis parketo grindimis, virtuve ir elegantiškais lipdiniais. Būsimiesiems šeimininkams visuose trejuose namuose siūloma šiuolaikinė prabanga, su išlaikytu unikalų istoriniu charakteriu.

Pagrindinis miegamasis
Straipsnio komentarai

Siųsti
Architektūra architektura