Brown Harris Stevens
Parduodamas penthauzas, kuriame su meiluže gyveno bitlas J. Lennonas
Namas Ir Aš

Muzikanto, dainų kūrėjo, grupės „The Beatles“ įkūrėjo, politinio aktyvisto Johno Lennono ir jo žmonos Yoko Ono duetas atrodė neišskiriamas, tačiau jų gyvenimo istorijoje būta visokių laikotarpių. Žmonos paskatintas muzikantas kurį laiką gyveno su asmenine asistente May Pang. 18 mėnesių, kuriuos J. Lennonas vadino „prarastuoju savaitgaliu“, jis gyveno Manhatano penthauze, Niujorke, o 1975 m. grįžo pas Y. Ono. Dabar parduodamo penthauzo kaina – 5,5 mln. dolerių.

Tuo metu, kai J. Lennonas ir M. Pang turėjo romaną, atlikėjas jau buvo pasiekęs „The Beatles“ sėkmės viršūnę ir kūrė muziką bei solo partijas. Dirbdamas prie penktojo solinio albumo „Walls and Bridges“ kartu su M. Pang jis persikraustė į šį 370 kv. m ploto trijų aukštų penthauzą su didžiule terasa, iš kurios atsiveria vaizdas į Rytų upę ir Niujorko dangoraižius. Būtent iš šios terasos jiedu matė NSO, apie kurį J. Lenonas išsamiai pasakojo žiniasklaidai. „Prarastojo savaitgalio“ penthauzo terasoje buvo padarytos ir kultinės J. Lenono nuotraukos, pasirodžiusios 1974 m. Andy Warholo žurnale „Interview“.

Dabar 1928 m. statyto namo viršuje įrengta beveik 190 kv. m terasa, į kurią galima patekti iš visų pagrindinio aukšto kambarių. Penkių miegamųjų name yra keturi vonios kambariai ir keturi židiniai. Įėjimo lygyje yra svetainė su aukštomis lubomis ir inkrustuotomis medinėmis grindimis, biblioteka, didelė prancūziško stiliaus virtuvė ir oficialus valgomasis, kuriame telpa 20 žmonių.

Foto galerija:galerija_001:

Foto galerija.: new_000308837_0

Kitame aukšte yra šeimininkų apartamentai su dviem šeimininko voniomis, židiniu ir dviejų lygių drabužine su besisukančiomis drabužių lentynomis. Žemiausiame aukšte įrengtas vieno miegamojo butas, į kurį patenkama iš vidaus arba per atskirą įėjimą. Pastatas su vidiniais sodeliais yra draugiškas gyvūnams, jame visą dieną dirba durininkas. Įkvepiantys upės, miesto ir naktinių šviesų vaizdai atsiveria ne tik iš terasos, bet ir pro didelius langus, kurie puošia daugumą kambarių.

J. Lenonas galiausiai grįžo pas Y. Ono į Dakotą, kur iki jo mirties 1980 m. jiedu gyveno dar penkerius metus.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Architektūra architektura