Knight Frank
Parduodamame atlikėjo B. Dylano dvare Škotijoje – 16 miegamųjų ir 11 vonios kambarių
Namas Ir Aš

Poetą ir dainų atlikėją Bobą Dylaną gerbėjai neseniai jį galėjo pamatyti gastrolėse Europoje, o prieš keletą dienų pasirodė skelbimai, kad atlikėjas parduoda savo dvarą Aukštutinėje Škotijoje. Dvaras pristatomas nekilnojamojo turto pardavimų svetainėje „TopTenRealEstateDeals“.

Lietuviškų šaknų turintis B. Dylanas išgarsėjo 1960-aisiais, atlikęs tokius hitus kaip „Blowin in the Wind“ ir „The Times They Are A-Changin“. Jo dainos atspindėjo audringą 6-ojo dešimtmečio dvasią ir tapo antikarinio ir pilietinių teisių judėjimų himnais. Dešimties „Grammy“ apdovanojimų, „Oskaro“, Pulitzerio premijos ir Nobelio literatūros premijos laureatas per savo karjerą pardavė daugiau kaip 145 mln. albumų ir surengė daugiau kaip 3 tūkst. pasirodymų. 82 metų B. Dylanas toliau koncertuoja ir neseniai baigė koncertų ciklą Europoje. Be muzikinės karjeros, Dylanas yra išleidęs devynias tapybos ir piešinių knygas, o jo vaizduojamojo meno kūriniai buvo eksponuojami didžiausiose galerijose. Pastaruosius 17 metų produktyviam menininkui priklauso didingas dvaras, vadinamas Aultmore House, esantis Nethy Bridge, Cairngormo nacionaliniame parke. Negalėdamas apsilankyti šiuose namuose po Covid-19 pandemijos, atlikėjas įtraukė šį turtą į pardavimo sąrašą. Namas vertinamas 3 mln. svarų sterlingų (apie 3,5 mln. eurų).

Elegantiškas Edvardo laikų kaimo dvaras buvo baigtas statyti 1914 m. ir buvo kruopščiai prižiūrimas. 2007–2008 m. atliktas kapitalinis remontas, kurio metu perdaryta elektros instaliacija, šiuolaikinius standartus atitinkančios šildymo ir vandens sistemos, kartu išsaugant senovines namo detales. Dvare, į kurį patenkama privačiu, medžiais apsodintu keliu, yra 16 miegamųjų, iš kurių kiekvieno atsiveria puikus vaizdas į sodą, ir 11 vonios kambarių. Puošnaus holo centre įrengti kalkakmenio laiptai su kaustyta geležimi ir medine baliustrada. Keturiose svetainėse, įskaitant muzikos kambarį, įrengti Adomo stiliaus marmuriniai židiniai, o valgomojo, svetainės, piešimo ir biliardo kambariuose yra atviri židiniai. Įvairiose pramogų erdvėse yra svetainė, saulės kambarys ir sodo kambarys. Namą užbaigia trys virtuvės ir rūsys bei sandėliavimo patalpos.

10 hektarų ploto apželdintame sklype yra gražūs sodai su fontanais, skulptūromis ir akmeninėmis pavėsinėmis, taip pat trys nameliai, išnuomoti poilsiautojams. Čia taip pat buvo galima rengti vestuves, jis buvo rodomas BBC seriale „Monarch of the Glen“. Dvaro sodyba pripažinta dėl savo istorinės ir architektūrinės svarbos.

„Aultmore House“ stovi įspūdingame Cairngormo nacionaliniame parke, apsuptas brandaus miško ir kvapą gniaužiančių kalnų vaizdų. Ši vietovė garsėja paukščių perimvietėmis: netoliese lizdus suka žuvėdros ir kurtiniai. Čia gausu galimybių leistis į žygius pėsčiomis, važinėtis dviračiais ir žvejoti, o viena geriausių Škotijos žvejybos vietų – Sprey upė – yra vos už mylios kelio. Netoliese prasideda viskio kelias, aplink daugybė pilių. Šalia yra keli golfo aikštynai ir Cairngorm slidinėjimo zona. Kaimyniniame Nethy Bridge kaime rasite užeigų ir vietinio skonio užeigų, o Aviemore – daugiau parduotuvių ir restoranų. Privačioje ir nuošalioje vietoje esanti sodyba suteikia puikią galimybę nuo visko pabėgti.

Straipsnio komentarai

Siųsti

Tadas 01.01 09:06
Zydisku saknu ne lietuvisku!

Architektūra architektura