„Pro-Story“ projektas Čekijoje. Petr Polák
Nauja kokybė sename mastelyje
Namas Ir Aš

Čekijos Pilzene, Lochotino rajone, esanti dviaukščių namų eilė atrodo tarsi privati, daugiabučių namų supama sala. Dauguma šių namų renovuoti ir padidinti priestatais, pakeitusiais pirminį šio kvartalo mastelį. Naujausias rekonstrukcijos pavyzdys – studijos „Pro-Story“ projektas.

„Pro-Story“ projektas Čekijoje.

Panaudojus du archetipinius dvišlaičius stogus, architektai sukūrė įdomus, bet kuklų eksterjerą, o taip pat – erdviškai įvairų interjerą, su skirtingais grindų lygiais, medinėmis antresolėmis ir atviru stogo tūriu. Medinėmis lentelėmis uždengti langai į vidų praleidžia šviesą, bet kartu išlaiko prie gatvės esančio namo privatumą, kas buvo pagrindinis projekto veiksnys.

„Pro-Story“ projektas Čekijoje.

Rekonstrukcijos projekto autoriai nusprendė išsaugoti originalius tinkuotų fasadų elementus. Jie suvienodinti nudažius balta spalva. Naujai įstatyti mediniai langai – paprasti, be jokių perskyrimo ar atidarymo elementų. Naujas stogo frontonas dengtas impregnuotomis medinėmis lentjuostėmis, kaip ir šoninis fasadas bei naujas įėjimo priestatas.

Pirmame aukšte yra vaikų kambarys, vonios kambarys ir didelė svetainė, iš kurios galima patekti į terasą. Virš svetainės esančioje atviroje antresolėje suprojektuota skaitykla. Antrame aukšte yra antras vaikų kambarys ir pagrindinis miegamasis su vonios kambariu, iš kurio galima patekti į antresolę. Per stiklinę sieną į vonios kambarį patenka natūrali dienos šviesa.

Foto galerija:galerija_001:

Foto galerija.: new_000306662_0

Straipsnio komentarai

Siųsti
Architektūra architektura