Studio Flusser
Namelis pabėgimui nuo triukšmo ir ramiam pamąstymui
Namas Ir Aš

Skaitmeninis triukšmas ir nuolatinis poreikis tikrinti telefonus neleidžia mums išnaudoti savo kūrybinio potencialo ir gilintis į mums svarbius dalykus čekų architektus Dominiką Ilichmaną ir Adamą Hofmaną paskatino sukurti „Hytta“ – modernų namelį gamtoje. Jame galima netrukdomai kurti ir apmąstyti svarbiausia.

Lypoj prie Drževnicės namą suprojektavę kūrėjai norėjo sukurti vietą, kuri derėtų su natūralia aplinka ir suteiktų daug erdvės apmąstymams bei įkvėpimui. Savo tikslui įgyvendinti jie pasirinko skandinaviško minimalizmo stilių – jokių nereikalingų elementų, kurie blaškytų dėmesį. „Kartu „Hytta“ apima standartus, prie kurių esame įpratę šiandien, kad jaustumėtės patogiai ir galėtumėte netrukdomi susikaupti. Erdvi terasa ir į visas puses išeinantys langai sujungia interjerą su aplinka, todėl gamta gali tapti kūrybiškumo ir įkvėpimo šaltiniu.

Namelis stovi pušyno pakraštyje, pietiniame šlaite, kuris atskiria jį nuo aplinkinės civilizacijos ir suteikia privatumo. Namo planą įkvėpė buvęs medžioklės namelis, išsaugant bendrą jo formą. Namelis šildomas ketaus malkomis kūrenama krosnimi, o antrinę temperatūros kontrolę užtikrina grindinis šildymas.

Pirmame aukšte yra gyvenamoji zona su virtuve, prieškambaris, vonios kambarys, pagalbinė patalpa ir antras vonios kambarys, į kurį galima patekti iš lauko.

Foto galerija.: new_000314243_0

Pagrindinė gyvenamoji zona turi aukštą dvišlaitį stogą, suteikiantį daug erdvės kūrybai. Iš gyvenamosios zonos galima patekti į vonios kambarį, kur juodos spalvos grindys ir baldai sukuria intymią nuotaiką. Gyvenamojoje zonoje stovintis didelis ąžuolinis stalas yra ir valgomojo, ir darbo vieta.

Pro virtuvę į antresolėje įrengtą miegamąjį veda ant trosų pakabinti juodi metaliniai laiptai. Miegamasis orientuotas į rytus, pro didelį langą į kambarį patenka ryto saulė, todėl bundančią gamtą galima stebėti tiesiog patogiai įsitaisius lovoje. Iš miegamojo taip pat galima patekti į pirmąjį iš dviejų jaukių kampelių. Antrasis kampelis įrengtas nedidelėje palėpėje virš pagrindinės gyvenamosios zonos. Į jį galima patekti kopėčiomis. Abiejuose kampeliuose yra papildomos miegamosios vietos, todėl „Hytta“ gali patogiai apgyvendinti iki šešių žmonių.

Kokybiškas atsipalaidavimas taip pat yra esminė netrukdomo kūrybiškumo dalis. Todėl vos už kelių metrų nuo „Hytta“ sukonstruota moderni suomiška sauna su šalto vandens kubilu. Įrenginys yra šiek tiek nuožulniame reljefe, todėl mėgaujantis pirtimi galima grožėtis gamtos vaizdais.

Straipsnio komentarai

Siųsti

Šaunu 01.04 19:28
kas leidžia miške statytis tokius namelius-reikia nugriauti

Architektūra architektura