Annie Fafard
Gyvenimas tarp uolų ir medžių viršūnių
Namas Ir Aš

„Luc Plante architecture+design“ pristato „Pėsčiųjų tiltą“ – dviejų dizainerių rezidenciją, kurioje architektūra susilieja su gamta.

Saint-Lambert mieste, Kanadoje, esantis namas tvirtai stovi ant nedidelio plokščiakalnio tarp banguojančių kalvų. Namo aplinka sąmoningai palikta natūrali, o iš miške skendinčio pastato atsiveria nuostabūs vaizdai į kalnuotas apylinkes.

Harmoningų, neutraliais tonais išsiskiriančių namų savininkai – dizaineriai – kiekvieną rerdvę suplanavo taip, kad visame name būtų kuo geriau išnaudota natūrali aplinka.

Trijų aukštų rezidencija, sujungta su dviem kraštovaizdį formuojančiomis kalvomis, siekia vešlų mišką. Pastatyta pavėsinė neutralizuoja įspūdingą namo aukštį, o į antrą aukštą vedantis pėsčiųjų tiltas šį efektą sustiprina. Pastato aukštį išskaido ir skirtingos aukštų apdailos medžiagos.

Trečiajame aukšte išnyksta riba tarp vidaus ir lauko. Virš uolos pakilusi gyvenamojo erdvė tarytum išnyksta kalno glėbyje. Iš kiekvienos namo pusės atsiveria skirtinga perspektyva. Žiūrint į rytus, atrodo, kad namas pastatytas tarp medžių viršūnių, žiūrint į vakarus – kad yra žemės lygyje.

Vidaus erdvių planas paprastas, nekrentantis į akis ir derantis prie supančios aplinkos. Kiekvienas langas kruopščiai išdėstytas taip, kad į lauką visuomet būtų galima pažvelgti kaip į pagrindinį akcentą.

Foto galerija:galerija_001:

Foto galerija.: new_000304855_0

Trečiajame aukšte įrengta antresolė, kurią laiko sijos, laikančios atviro medžio grindis. Šis aukštas tęsiasi per grindų vidurį ir stipriai horizontaliai apibrėžia virtuvės erdvę. Už lango horizonto fone ryškiai išsiskiria slidinėjimo kalnai, kurie yra nuolatinis biuro erdvės fonas. Dalį antresolės galima lengvai paversti nedideliu svečių kambariu.

Esant poreikiui, antresolės konstrukciją būtų galima išplėsti ir sukurti du papildomus miegamuosius bei gyvenamąjį kambarį.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Architektūra architektura