F. Pantone sukurta baseino mozaika Bendrovė
F. Pantone baseiną pavertė banguojančiu meno kūriniu
Namas Ir Aš

Spalvingais skaitmenizuotais meno kūriniais garsėjantis ispanų ir argentiniečių menininkas Felipe Pantone Jávea mieste (Ispanija) esančio namo baseino dugne sukūrė kiek neįprastą kūrinį – mozaiką, kurioje sumaniai žaidžiama spalvomis, šviesa ir vandeniu.

Baseino dugną menininkas išklijavo septynių skirtingų spalvų stiklinėmis plytelėmis. Optiniam efektui sukurti jų prireikė apie 130 tūkst. vienetų „Onix“ plytelių.

Baseinas yra šiuolaikinio minimalistinio namo, stovinčio puikiame Viduržemio pajūryje, arhitektūrinio komplekso dalis. Kaip sako pats F. Pantone, „begalinis baseinas“ išsiskiria intensyviomis stiklo mozaikų spalvomis, kurios ryškiai kontrastuoja su architektės Esther Santos projektuotu baltu pastatu.

F. Pantone sukurtas baseinas

F. Pantone yra gerai žinomas dėl šviesos ir spalvų naudojimo, todėl šiame projekte jis sukūrė mėlynos, geltonos ir raudonos spalvos tonų mozaikos spektrą, kuriame atskiri taškai susilieja į nuolat kintančią vaivorykštę. Banguojantis vanduo kartu su nuolat besikeičiančia šviesa sukuria nuolat judančio, „gyvo“ paveikslo įspūdį.

Pats menininkas sako, kad jo tikslas buvo „sukurti tokį efektą, kokio baseine dar nebuvo: povandeninį dizainą, kuriame dėmesys sutelkiamas į šviesą. Tai yra, išsklaidytos šviesos spalvos, panardinamos į vandens atspindžius. „Man patinka kontrastas, kurį jis sudaro su likusiu namu, jo švariomis formomis, taip pat su vaizdais ir aplinka“, – sako jis. Mozaikos spinduliai eina nuo baseino centro, o vėliau išsiskleidžia į išorę ir tęsiasi iki šoninių sienų, taip maksimaliai padidindamos optinę iliuziją.

F. Pantone sukurta baseino mozaika.

Kiekvienas F. Pantone kūrinys prasideda nuo skaitmeninio etapo, kai keliomis kompiuterinėmis programomis jis sukuria dizainus, kurie vėliau virsta freskomis, paveikslais ir skulptūromis.

Savo karjerą F. Pantone pradėjo būdamas 12 metų, nuo grafičių. Valensijoje, kur įsikūrusi jo studija, jis įgijo vaizduojamųjų menų diplomą. Pantone'o kūryba grindžiama dinamiškumo, transformacijos, skaitmeninės revoliucijos ir šių dienų temomis. Jo darbai pripažinti visame pasaulyje, jie buvo eksponuojami tarptautinėse parodose ir instaliacijose Paryžiuje, Meksike, Londone. 2017 m. jis nutapė tuo metu aukščiausią Portugalijoje freską.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Architektūra architektura