Kolekcija „Vig“ Gamintojai
Paprastumas ir tvirtumas: lauko baldų kolekcija „Vig“
Namas Ir Aš

Danų kompanija „Normann Copenhagen“ pristato dizainerio Simono Legaldo sukurtą universalią lauko baldų kolekciją „Vig“.

Kolekcijoje – daug mobilių lauko baldų, kurie suteikia begalę galimybių kurti patrauklias ir lanksčias poilsio zonas. Nuo patogių valgomojo kėdžių iki pailsėti kviečiančių kėdžių, elegantiškų šezlongų, universalių suolų, stilingų baro kėdžių ir įvairių dydžių pritaikomų stalų – „Vig“ siūlo platų pasirinkimą, tinkantį įvairioms lauko sąlygoms ir norams.

Pagaminta iš dukart milteliniu būdu dengto plieno, kad būtų ilgaamžiškesnė, „Vig“ sukurta taip, kad atlaikytų griežtus lauko naudojimo reikalavimus ir išlaikytų nepriekaištingą išvaizdą. Kiekvienas kolekcijos elementas buvo apgalvotai suprojektuotas taip, kad užtikrintų atsparumą ir ilgaamžiškumą. Išskirtinis kolekcijos brožas – Robinijos (juodalksnio) mediena, kuri naudojama stalams, taip pat gali būti pasirenkama kėdėms. Juodalksnis garsėja išskirtiniu tvirtumu, ilgaamžiškumu, atsparumu atmosferos poveikiui ir nepaprastu atsparumu puvimui. Ją reikia minimaliai prižiūrėti, tačiau ji išlaiko natūralų grožį. Plieno ir juodalksnio derinys yra elegantiškas medžiagų derinys, dar labiau sustiprinantis kolekcijos estetinį patrauklumą.

Danijos karališkąją dailės akademiją baigęs dizaineris S. Legaldas sako, kad sąžiningumas yra tai, kas daro gaminį suprantamą ir apibūdina jo funkcionalumą. „Jei supranti gaminį, jam nereikia jokių paaiškinimų. Mano dizaino esmė – kad jį būtų galima įsigyti ir naudoti. Todėl jis turi tenkinti ne tik funkcinius aspektus, bet ir psichologinius bei estetinius poreikius. Man paprastumas nusako tikrąją daiktų tapatybę ir daro juos patikimus. Savo dizaine stengiuosi nepridėti jokių nereikalingų detalių. Dirbu paprastai, išryškindamas būtiniausius dalykus, užuot juos slėpęs. Tai suteikia gaminiui paprastą ir nuoširdžią išraišką“.

Aplinka aplinka