Karinos Juzės interjero projektas. Viktorija Zelenkova
Mažo buto iššūkis: nestandartiniai sprendimai ir išnaudotas kiekvienas centimetras
Namas Ir Aš

Interjero dizainerė Karina Juzė („Juze Design“) prisipažįsta jaučianti ypatingą simpatiją mažo ploto objektams, nes jai patinka daug žinių ir kūrybingumo reikalaujantys iššūkiai. Tokiu iššūkiu tapo ir per tris aukštus išsidėstęs 60 kv. m butas sostinės Paupyje.

„Kukli kvadratūra reikalauja apgalvotų minimalistinių sprendimų bei subtilių akcentų interjere. Norėčiau atkreipti dėmesį, kad nestandartiniai sprendimai skatina kuo funkcionaliau išnaudoti kiekvieną patalpos milimetrą, bet didina įrengimo išlaidas“, – apie mažų erdvių įrengimo ypatumus kalba K. Juzė.

Karina Juzė

Paupio rajone esančio buto planas visiškai netenkino gyventojų poreikių, todėl dizainerė jį pakeitė iš esmės.

Pirmame, 24 kv. m užimančiame pirmame aukšte, ji suplanavo prieškambarį su spintelėmis batams, erdvią spintą su veidrodžiu, koridorių nuo svetainės skiriančią pertvarą, laiptus ir sandėliuką po jais, mažą tualetą, funkcionalią virtuvę su valgomojo stalu ir poilsio zoną su sofa ir baru.

Antrame aukšte esančią 12 kv. m patalpą interjero dizainerė nusprendė padalinti į uždarą sandėliuką, drabužinę ir svečių kambarį su išskleidžiama sofa. „Užsakovų svajojo turėti erdvią vietą prie lango, per kurį galima būtų stebėti Paupio gyvenimą. Gan nestandartinis, bet pasiteisinęs sprendimas – langas į koridorių, kuris vizualiai padidina kambarį. Ant lango sumontavome juodus roletus, kuris prireikus suteikia privatumo“, – pasakoja K. Juzė.

Trečiame aukšte įsikūręs šeimininkų miegamasis ir drabužinė. Dizainerė sako, kad nors vonios kambarys liko itin mažas – vos 5 kv. m, – jame pavyko įrengti viską, ko norėjo užsakovai. Subtilaus interjero patalpoje sutalpintas dušas, vonia, skalbimo mašina, džiovyklė, rankšluosčių džiovintuvas, didelis veidrodis, spintelės daiktams, niša dušo priemonėms ir klozetas su bidė funkcija.

Foto galerija:galerija_001:

Foto galerija.: new_000319779_0

„Dirbant prie šio projekto iššūkių netrūko. Kiekvienoje zonoje, kiekviename aukšte jie buvo savi, kažkur mažesni, kažkur didesni. Teko pernešti kolektorius, pakeisti santechnikos įvadus, laiptų konstrucijas, daug dėmesio skyrėme elektros instaliacijai. Techniškai tai – vienas sudėtingiausių projektų mano karjeroje. Bet rezultatas atperka visas pastangas“, – sėkmingu projektu džiaugiasi K. Juzė.

Straipsnio komentarai

Siųsti

Neaisku 02.18 07:58
Tik pratisi fragmentai, sunku suprast... Butu planas ar vaizdas is virsaus, kitas reikalas. O dabar foteli ar sofa tik matom...

Interjeras interjeras